• van Riemsdijklaan 122, 1945 XR Beverwijk

 •  

  NES Health

 • Het NES Health systeem staat voor ‘’total wellness’’, totaal welzijn. Er zijn drie kritische factoren voor een goede gezondheid en optimaal functioneren:

  1. De energie die beschikbaar is voor het lichaam, dus zowel de hoeveelheid energie die beschikbaar is als de kwaliteit van de energiestroom door het lichaam.
  2. De blueprint: informatie die in het lichaam wordt gecreëerd, gedistribueerd en gereguleerd. De oorspronkelijke, gezonde en optimaal functionerende staat van het lichaam.
  3. Fysiologie, de functie van het weefsel door het bijsturen van de biochemie.

  Uit biologisch onderzoek blijkt dat het lichaam een netwerk is van informatie- en energievelden. Dit is het Animal Body Field. Dit is eigenlijk niet nieuw: Einstein toonde al aan dat materie en energie in feite hetzelfde zijn. Maar energie alleen is niet voldoende, het moet georganiseerd worden. Met andere woorden; de energie heeft informatie nodig. Is de informatie niet goed, dan raakt de energie verstoord en daarmee de materie, het lichaam en laten klachten en symptomen niet lang op zich wachten.

  Met behulp van een scan die slechts enkele seconden in beslag neemt en geheel niet belastend is voor het dier, kunnen we het lichaam met ongeveer 150 (sub)systemen in kaart brengen en zien waar de blokkades zitten in het lichaamsveld. De scan geeft hier ook prioriteit voor behandeling aan.
  Na analyse van de scan, volgt een behandeling die er op gericht is om de energie, de informatie en de biochemie te herstellen.
  De eerste stap hierin is een behandeling met de miHealth. Deze normaliseert het energieniveau en hersteld de energiestroom door het opheffen van blokkades en het stimuleren van triggerpoints.
  Deze behandeling wordt gemiddeld genomen één tot drie keer gegeven met een maand interval. Het maakt de weg vrij voor de informatie zodat deze daar kan komen waar het nodig is.

  De informatie zelf wordt gegeven door middel van de zogenaamde Infoceuticals. Hier krijgt het dier één of meer flesjes van mee. Deze druppels worden in een opbouwende dosering gegeven en zorgen voor een re-imprint.

  Voor het herstel van de biochemie en fysiologie kunnen vervolgens nog kruiden, supplementen of andere middelen meegegeven worden.

  Het hele proces maakt dat het lichaam gaat opschonen, herstellen en genezen.

 • Waar en wanneer scannen

  Het scannen van een dier kan op verschillende momenten en manieren gedaan worden.

  1. Op de praktijk

      A. Bij aanvang van het consult

  De scan wordt in principe gemaakt aan het begin van het consult, zodat we extra informatie hebben over welke disbalansen er zijn en wat prioriteit heeft bij de behandeling. We behandelen echter nooit alleen op basis van de scan. Als een dier bijvoorbeeld pijn heeft, heeft dat vaak een onderliggende oorzaak. De scan zal de onderliggende oorzaak prioriteit geven, maar voor het welzijn van het dier is het natuurlijk belangrijk dat juist ook de pijn zelf weggenomen wordt.

     B. Als monitoring tussen consulten

  In plaats van langs te komen voor een herhalingsconsult, is het soms voldoende om het proces te monitoren door middel van een scan of als behandeling met de miHealth nodig is en/of als we denken dat er nieuwe middelen nodig zullen zijn.

  2. Zelf scannen

  U scant het dier zelf thuis. U schaft dan een scanner aan en krijgt een link om een programma op uw computer te downloaden. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij langere behandeltrajecten, als de reisafstand een bezwaar is of het dier erg gestrest of angstig is.

  3. Op een scanlocatie

  Een scanlocatie in de buurt bespaart u reistijd en het aanschaffen van een scanner. Het scannen bij een scanlocatie is ideaal als start van een eventueel behandeltraject om te zien of en zo ja wat Jyoti voor het dier kan betekenen, als monitoring tijdens een behandeltraject en/of in het kader van preventie. De scanlocaties zijn bij mensen die op de een of andere manier met honden werken: hondenscholen en -gedragsdeskundigen, trimsalons, opleidingsinstituten voor hulphonden, voedingsadviseurs e.d. Ideaal om te combineren dus.

  In alle gevallen wordt de scan uitgelezen, geanalyseerd en gefactureerd door Jyoti.