• van Riemsdijklaan 122, 1945 XR Beverwijk

 •  

  Holistische visie

  Bij Jyoti worden de dieren behandeld vanuit een holistische visie. De holistische visie op gezondheid en ziekte gaat uit van de eenheid van lichaam, geest en ziel. Bij ziekte of een aandoening wordt daarom niet alleen naar het lichamelijke aspect gekeken, maar ook naar het geestelijk en emotioneel welzijn van het dier.

  De naam Jyoti komt uit het Sanskriet en betekent ‘’innerlijk Licht’’ en is een verwijzing naar de Ziel, als mede naar het zelfgenezend vermogen dat elk levend wezen in zich draagt. Het dier wordt behandeld, zodat deze weer in balans kan komen en vervolgens gaat het zelfgenezend vermogen aan de slag met herstel en genezing. Vaak worden er (natuur)geneesmiddelen meegegeven voor verdere ondersteuning, evenals adviezen over bijvoorbeeld optimale voeding  en de opbouw van de training.

  Uiteraard is genezing niet altijd mogelijk, maar vaak kunnen we door de holistische manier van werken het dier wel langer kwaliteit van leven geven.

 • Pijn Coaches

  Waarom een pijn coach?

  Als het 'gebruikelijke' niet werkt bij een hond met pijn, dan kijk je als hondeneigenaar/professional verder. Dit 'verder kijken' kan een zoektocht betekenen en dan is begeleiding door een ervaren iemand op dit gebied waardevol.

  Wat is een pijn coach?

  Een pijn coach heeft een spilfunctie omtrent gedrags- en/of gezondheidsproblemen bij de hond, waarbij het welzijn van de hond centraal staat. Een pijn coach vervangt dus niet een dierenarts. De pijn coaches hebben onder andere de opleidingen Pijn bij honden deel 1, 2 en 3 gevolgd, hebben stage gelopen bij diverse dierenartsen/specialisten en moeten zich ieder jaar bijscholen.

  Wat kan een pijn coach voor jou betekenen?

  Een pijn coach denkt met je mee, bijvoorbeeld:

  • Begeleiding van de opgroeiende hond; dit is een periode waar veel mis gaat en waar veel winst te behalen valt.
  • Preventie van pijn, ongemak en gedragsproblemen
  • Begeleiding na een trauma; de lichamelijk een geestelijke impact
  • Een spilfunctie wanneer het 'niet wil vlotten' met een hond met gedrag- en/of gezondheidsproblemen, zonder dat de vinger gelegd kan worden op de oorzaak. De pijn coach vraagt alle informatie op bij alle betrokkenen en vanuit een helikopter view wordt gekeken naar oorzaken en oplossingen.
  • Revalidatiemogelijkheden na een operatie.
  • Mogelijkheden bij pijn, zowel regulier als complementair.
  • Ondersteuning van de ouder wordende hond.
  • Als het einde van je hond nadert

  Pijn Coaches

  Provincie Plaats Naam Website
  Noord-Holland Amstelveen Michelle Vrolijk www.michellevrolijk.nl
  Noord-Holland Texel Suzan Vlaming-Kikkert www.clinidogs.com
  Noord-Holland Alkmaar Yvette Behrtel www.kynoflow.nl
  Zuid-Holland Den Haag Denise Vrolijk www.doglivity.com
  Gelderland Steenderen Gerrie Breekveldt www.welfare4paws.nl
  Gelderland Brummen Frans van Ogtrop www.waakster.nl
  Noord-Brabant De Mortel Mieke van den Boogaard www.dogscovery.nl

   

  Voor meer informatie: www.michellevrolijk.nl